Om oss

Allt började med en verktygsback

När Algot Slussnäs startade sin rörfirma på 1970-talet var gjutjärn och bly vardag.

Utvecklingen har gått framåt och i dag är Larsmo Rör ett modernt VVS-företag som erbjuder den senaste tekniken inom branschen. Men grunden är fortfarande den samma – att erbjuda våra kunder ett gediget hantverk.

”Själv är bästa dräng”

Allt började med en verktygsback och en enkel släpkärra. Och viljan att ha något eget. Algot Slussnäs hade jobbat några år hos sin äldre bror och var självlärd rörmokare – och nu var det dags att ta nästa steg. 1979 grundade han företaget Installationsfirma Slussnäs. Hans första uppdrag var dra rören i ett radhus med tolv lägenheter som just då byggdes i Jakobstad. På den här tiden fanns det inga färdiga komponenter, utan det han behövde fick han själv fixa till i uthuset. På den här tiden var avloppsrören var gjorda av gjutjärn och fästes med bly. Företagandet innebar långa dagar och sömnlösa nätter, men så småningom blev Slussnäs ett namn att räkna med i VVS-branschen.

Nya tider – större projekt

1991 ändrades namnet till Larsmo Rör Ab. Sönerna Patrik och Niklas hade följt i pappas fotspår och blev småningom delägare i bolaget. I dag är Patrik Slussnäs VD, medan Niklas Slussnäs jobbar som arbetsledare och montör. Det traditonella hantverket har kompletterats med ingenjörsutbildning och modern teknik och uthusen på bakgården har byggts ut och förstorats – i flera omgångar. Under början av 2000-talet hade Larsmo Rör kalendern fulltecknad – som mest jobbade vi med VVS-system i ett trettiotal hus samtidigt. Nu anställs också de första utomstående montörerna och enmansfirman utvecklas så småningom till ett större bolag. 2014 utsågs Larsmo Rör till årets företag i Österbotten.

Ett modernt VVS-företag

Rörfirman som startade med installationer i bostadshus har utvecklats till en aktör att räkna med också när det gäller större byggprojekt och industrifastigheter. I dag är Larsmo Rör ett modernt VVS-företag med elva anställda och en omsättning på cirka 1,5 miljoner euro. Rörinstallationerna är grunden för vår verksamhet, men i dag erbjuder vi också tjänster inom planering, värme- och kylteknik. Och vi finns fortfarande kvar på samma ställe där Algot parkerade sin släpkärra i slutet av 1970-talet – Strömsholmsvägen i Larsmo. Välkommen in!

Som komplement till rörfirman driver Patrik Slussnäs ingenjörsbolaget ClimaPro som erbjuder konsultarbeten inom VVS. I mars 2020 blev Plåtslageri H. Wiik en del av vår verksamhet.

ClimaPro 

Plåtslageri H. Wiik